Ти си нашият шампион, Новак! - скандираха десетки сърби на летището

...
Ти си нашият шампион, Новак! - скандираха десетки сърби на летището
Коментари Харесай

Ти си нашият шампион, Новак! Десетки сърби посрещнаха Джокович на летището в Белград |

" Ти си нашият първенец, Новак! " - скандираха десетки сърби на летището в Белград при идването на международния №1 в мъжкия тенис през днешния ден по обяд след депортирането му от Австралия поради липса на Коронавирус ваксина. Поддръжниците му го посрещнаха с песни и развети национални знамена.



Снимка: Сем. Джокович/Туитър

Новак Джокович се прибра в родината си Сърбия, откакто загуби обжалването на решението на австралийския министър по миграционните въпроси Алекс Хоук, който анулира визата му с претекста, че наличието на неимунизирания тенисист основава социална заплаха. Джокович, който дойде в страната с виза, издадена на база здравно изключение, се надяваше да завоюва 10-а титла от почналото тази нощ Открито състезание на Австралия. Сега той е изправен пред риска три години да не може да влезе в страната. Ако се имунизира, срокът може да бъде скъсен - даде обещание министър-председателят на Австралия Скот Морисън.



Снимка: Сем. Джокович/Туитър



През нощта в Белград имаше и проява в поддръжка на тенисиста, а името " Ноле " беше изписано на фасадата на най-високата постройка в града на фона на сръбския трибагреник.



Снимка: Getty Images

34-годишният притежател на 20 трофеи от Големия шлем може да бъде спрян от присъединяване и на втория от четирите шампионата от Големия шлем - Roland Garros. Докато правният екип на Джокович се бореше за оставането му в Австралия, Франция разгласи, че международният №1 е добре пристигнал на френска земя и неимунизиран. Днес обаче това обръщение бе обърнато на 180º. Всички тенисисти ще би трябвало да бъдат имунизирани, в случай че желаят да се състезават на Откритото състезание на Франция, разгласи министърка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР